Boendesidor

Failed to load licensing components. Please Repair / Re-Install Dixit . DO NOT UNINSTALL MODULE!

Välkommen till boendesidor, vi vill att ni skall trivas i din bostad och med oss som arbetar på SML. Till oss är ni alltid välkommen att ringa eller titta in när du har frågor om ert boende och din lägenhet. 

Oavsett om ni har förslag, kritik, beröm eller önskemål är ni alltid lika välkommen att höra av er till oss! Ni når oss på telefon 0380 – 650 690, eller genom att titta in till kontoret på Mellangatan 2 i Nässjö. 


Vi tackar dig för ditt val av lägenhet hos oss på SML. Vi ser det som ett förtroende som vi ska försöka förvalta på bästa sätt. Vi tror nämligen på stadiga relationer.
Hemförsäkring

Ni vet säkert att även den som bor i lägenhet bestämt bör ha en hemförsäkring. Hemförsäkringen är ert skydd inte bara för skador på din egendom, utan också ett starkt skydd vid vattenskador, skada på annans egendom och vid inbrott. De flesta hemförsäkringar omfattar även skydd vid semesterresor för oförutsedda händelser. Har ni ingen aktuell hemförsäkring idag bör ni snarast kontakta ett försäkringsbolag som ni har förtroende för. 

I SML har vi våra olika försäkringar hos Länsförsäkringar, varför vi gärna rekommenderar er att kontakta dem.Felanmälan

Felanmälan gör du alltid om något går sönder i lägenheten, till SML-kontoret via telefon 0380 – 650 690 eller direkt här på hemsidan.
Kontorspersonalen kontaktar sedan våra fastighetsskötare eller anlitar annan fackman för att så snabbt som möjligt åtgärda felet.


Om akut vattenskada eller dylikt fel uppstår under icke kontorstid: Se jourtelefon på anslagstavla i trapphus.

Lägenhetsansökan

SML har ett antal hundra lägenheter i Nässjö. Det är alltså god idé, om ni trivts med oss som hyresvärd, att lyssna om vi har någon annan lägenhet som skulle passa dig eller din familj bättre.

Ring alltså 0380 – 650 690 eller sök här om ni funderar på att byta lägenhet av ett eller annat skäl.

 

Trivselregler i SML-lägenheter

För allas trivsel krävs ett mått av ”ordning och reda”. Omtanke och hänsyn till varandra är viktigt i ett hyreshus.

VISA HÄNSYN TILL DINA GRANNAR

Var försiktig med störande ljud. Det gäller i första hand morgnar, kvällar och nätter.

FRIA ENTRÉER OCH TRAPPUPPGÅNGAR

Om vi alla hjälps åt att hålla trapphus och entréer fria från barnvagnar, cyklar, leksaker mm kommer både räddningstjänst och sjuktransporter fram enkelt. Därtill trivs vi bättre tillsammans då det också är lättare att städa rent på fria allmänna ytor.

TVÄTTSTUGAN

Lämna tvättstugan i det fina skick (städad och fin) som ni själv vill finna den då ni ska börja din nästa tvättid.

HUNDAR och KATTER

Att ha husdjur är ofta trevligt. Men, tänk särskilt på;

Lär hunden vara tyst när den är ensam i bostaden.

Låt inte hund/katt göra sina behov på gräsmattor, sandlådor eller andra gemensamma ytor.


TRIVSAM BALKONG / UTEPLATS

Undvik att mata fåglar från balkong eller fönster. Använd piskplatsen på gården när ni skakar mattor, sängkläder mm. Om ni sätter upp balkonglådor och dylikt, gör det på insidan av balkongen så ingen under riskerar att få obehag.

Grillning

På grund av brandrisk och med hänsyn till dina grannar är det inte tillåtet att grilla på din balkong eller uteplats. Vi hänvisar grillning ut till våra gårdar. Men se till att röken från din grill inte stör omgivningen och att grillen inte orsakar brand.

 
Om du ska flytta

Kontakta SML först om ni trivs hos oss. Vi kanske har en ny lägenhet för dina behov?


Att tänka på innan avflyttning:

I hyreskontraktet står det vilken uppsägningstid som gäller (normalt tre hela månader framåt i tiden).

Uppsägningen görs skriftligen på särskilt ställe på ditt hyreskontrakt, som lämnas till oss på SML-kontoret.


Innan flyttningen från lägenheten ska ni tänka på att:

Städa lägenheten noga. 

Fönster ska putsas, skåp och lådor torkas ur och ugn och spis rengöras, även bakom. I badrum tas front bort på badkar för att rengöring skall kunna göras bra. 

Källarförråd (eller vindsförråd) och ev matkällare ska städas ur.

Cykelrum töms från egna ägodelar.

Nycklar återlämnas på samma sätt till SML-kontoret. Detta gäller även ev nycklar till förråd etc. Saknas nycklar eller tillbehör har SML rätt att debitera kostnaden för återställande.

När hyrestiden har löpt ut har hyresgästen skyldighet att lämna lägenheten.

I samband med avflyttning sker besiktning från SML av varje lägenhet. Kontakta alltid vårt kontor (0380 – 650 690) för att bestämma tid för denna besiktning så smidigt som möjligt.